Budget coach

Optimaliseer jouw bedrijfsvoering met de budgetcoach.Wat is de Budgetcoach ?


Een digitale coach die de situatie van jouw winkel haarfijn kent en je een helpende hand biedt bij het optimaliseren van jouw bedrijfsvoering. Klinkt goed, toch? Dat is de Budgetcoach module van de Flowerboxx.

De Budgetcoach baseert zich op de actuele situatie van jouw winkel en leert je beter je omzet en inkoop in te plannen. Op basis van je profiel, prognose en behaalde resultaten geeft de Budgetcoach inkoopadvies, waarmee je verspilling voorkomt. Ook krijg je een aanbeveling voor het inzetten van je personeel.

Met de Budgetcoach stuur jij dagelijks op het verbeteren van de marge, reduceren van personeelskosten en het verhogen van je omzet. Met de budgetcoach zul je effectief (omzet)doelen stellen én behalen.


Flower

Hoe werkt de Budgetcoach ?


De budgetcoach start met het instellen van jouw bedrijfsprofiel; je geeft aan wat voor type winkel je hebt, je geeft aan welke doelstellingen jij als ondernemer nastreeft en je leert deze op eenvoudige wijze te bewaken, te interpreteren en vervolgens ook daarop te anticiperen. De budgetcoach vraagt je elke week een omzetprognose te maken en dagelijks de uren, inkoop, derving en omzet vast te leggen. Hierdoor kun je dagelijks sturen op omzet, brutomarge en rendement. Wanneer Reeleezee als kassasysteem hebt, dan haalt de Flowerboxx de gegevens hieruit en hoef je zelf minder in te vullen. De budgetcoach begeleidt je stap voor stap naar een betere performance.


Budgetcoach instellingen


  • Percentage bloemen van totale omzet %
  • Omzet per uur
  • Ik heb 0 uren contracten voor het personeel
  • Beoogde bruto marge % (Voor bloemen, planten en hardwaren)
  • Gewenste groei %
  • Segment
  • Openingstijden
  • Gebruik reeleezee

Dag afsluiten


Om te zorgen dat je gedurende een week aan je doelen (bruto marge, Opu en groei) voldoet, is het belangrijk dat de Flowerboxx weet hoeveel je aan omzet hebt gedraaid, hoeveel je hebt ingekocht en hoeveel uren je hebt besteed. De omzet uit de kassa halen we 's nachts op als je gebruik maakt van Reeleezee. Zo niet, dan moet je dit zelf invullen. Omzet buiten de kassa om komt pas later in Reeleezee te staan, dus als je de hele week de meest recente cijfers wil hebben, moet je omzet buiten de kassa om zelf invullen. Gebruik je de Orderboxx? Dan halen we daar ook de omzet uit, dus dat scheelt weer invullen. De inkoop uit de flowerboxx wordt automatisch verwerkt. Als je iets inkoopt buiten de Flowerboxx om, dan moet je dit wel zelf invullen. Door dit allemaal netjes dagelijks te doen, krijg je de meest up to date adviezen van de Flowerboxx!

Huidige week bekijken


Hier zie je de planning voor de huidige week staan. Dit bestaat deels uit wat je zelf hebt ingevuld en deels uit adviezen van de Flowerboxx. Let er wel op dat deze adviezen zijn gebaseerd op een combinatie van slimme algoritmes, je prognose en de door jezelf ingevulde cijfers bij Dag afsluiten. Als je dit dus niet goed doet, dan zijn de adviezen ook niet goed!

Geschiedenis bekijken


Als je benieuwd bent hoe het in een bepaalde week is gegaan, dan kan je kijken in de historie. Hier staat een overzicht van de weken die de Flowerboxx heeft bijgehouden en daarbij hoeveel omzet je hebt gedraaid en wat je bruto marge was. Als je meer gedailleerde informatie wil, kan je op de knop naar week gaan drukken, waar je per week precies kan zien wat er wel en niet goed is gegaan die week.

Reeleezee?


Als je gebruik maakt van Reeleezee worden elke dag de omzetgegevens automatisch opgehaald uit je boekhouding zodat je zelf zo min mogelijk hoeft in te vullen. Daarnaast halen we ook de gegevens van de afgelopen jaren op om je te helpen met je gewenste groei te behalen!Wat levert de Budgetcoach op?


Door dagelijks je resultaten te bekijken en het advies te volgen kun je je bruto marge met wel 10% verbeteren! De budgetcoach helpt en leert de bloemist de bedrijfsvoering te verbeteren op basis van feiten en cijfers zoals omzet, bruto marge en kosten. Op basis van je ingevulde profiel, prognose en resultaten geeft de budgetcoach je adviezen met betrekking tot de inkoop van bloemen, planten en hardwaren en het inzetten van personeel op basis van een omzetprognose. De BC leert je veel beter de omzet en inkoop te plannen a.d.h.v. de werkelijke situatie. Je zult zien dat bij goed gebruik van de BC de marge snel verbetert en personeelskosten worden gereduceerd. Ook helpt de BC jou met het maken van een goede planning en prognose van de omzet in bloemen, planten en hardwaren.De Budgetcoach proberen?


Maak nu tijdelijk 6 weken lang GRATIS gebruik van de Budgetcoach module. Na 6 weken stopt de proefperiode automatisch. Neem contact op met de Flowerboxx om te starten met de Budgetcoach module.